• Gáspár Medical Center Oktatási Központ

  • +36 30 542 2026 ° iroda@gasparmed.hu ° H-P: 8:00-16:00

Oktatási Programkínálatunk

Lézer tanfolyamok

A lézerek fejlődése nagy mértékű specializációval jár. A különböző típusú készülékek hatékony és biztonságos felhasználásához az alapszintű ismeretek megszerzése elengedhetetlen. Tekintsen bele a lézerek világába! A modern orvoslás exponenciális fejlődése az orvosi eszközök világában is megmutatkozik. A lézer készülékek 1960-as első orvosi alkalmazása óta eltelt 50 év során eljutott a technika a csak retinán alkalmazható szobányi berendezésektől, a mai, okos telefon méretű multifunkcionális szuper eszközökig. Tartson lépést a fejlődéssel!

TOVÁBB…

A soft lézer szinte minden orvosi szakterületen hatékonyan alkalmazható.
A sebészeti beavatkozások sebgyógyító, kiegészítő terápiájaként, sejtanyagcsere folyamatok felgyorsítására, gyulladás csökkentésre, herpesz kezelésére, gyógyszermentes fájdalom csillapításra, ízületi és allergiás panaszok lokális és általános kezelésére.

Nyerjen betekintést a soft lézerek világába, csatlakozzon az egyre népesebb lézer alkalmazók csoportjához.

TOVÁBB…

Azt, hogy a nagyteljesítményű, úgynevezett sebészi lézerek a fogászat és más orvosi területeken mindennapos eszközzé váljanak, a lézerdiódák tömegcikké válása tette lehetővé. A rendkívül kis méretű eszközök, valamint a fejlett számítástechnika révén olyan orvosi és fogorvosi készülékek jelentek meg a piacon, melyek mérete szinte megegyezik a mobiltelefonokéval, érintőképernyővel programozhatók, a főbb indikációs körök közül a megfelelőt kiválasztva a kezelés gyorsan, hatékonyan elkezdhető.

Nyerjen betekintést a sebészi lézerek világába, csatlakozzon az egyre népesebb lézer alkalmazók csoportjához.

TOVÁBB…

A kis- és nagyteljesítményű lézerek elméleti megismerése elengedhetetlen gyakorlati használatuk maximális hatékonyságához és biztonságához. Az alap és elméleti lézer tanfolyamok következő lépcsője a lézer workshop, ahol a résztvevők már testközelből ismerhetik meg a készülékeket és makettek segítségével saját maguk kezében próbálhatják ki hatásukat.

Nyerjen betekintést a lézerek világába, csatlakozzon az egyre népesebb lézer alkalmazók csoportjához.

TOVÁBB…

A kis és nagy teljesítményű lézerek elméleti megismerése elengedhetetlen gyakorlati használatuk maximális hatékonyságához és biztonságához. Az alap, elméleti lézer tanfolyamokat a gyakorlati képzés követi. A lézer workshop modellgyakorlat tanfolyam utáni következő lépcső a gyakorlati lézer tanfolyam, ahol a részt vevők már testközelből, pácienseken ismerhetik meg a készülékeket és saját maguk kezében próbálhatják ki hatásukat.

Nyerjen betekintést a lézerek világába, csatlakozzon az egyre népesebb lézer alkalmazók csoportjához.

TOVÁBB…

Egyéb tanfolyamok

A betegek nagy része úgy szeretne implantátumos fogpótlást, hogy ahhoz vékony, keskeny és sokszor túl puha csonttal rendelkezik. Ilyen esetekben rendkívüli segítséget nyújt a mágneses kalapács (MM)  alkalmazása. Implantátum ágy kialakítás, horizontalis és verticalis expansió, hasítás, sinus emelés, atraumatikus fog és gyökéreltávolítás és egy sor további csontmegmunkálási módszer végezhető a mágneses kalapáccsal. A MM-al 4-szer olyan gyors és 6-szor olyan erős ütéssel lehet a csontot formázni, mint a kézi kalapáccsal és osteotommal. Ugyanakkor a beteg számára a 0,1 sec-os ütés minimálisan érezhető csak. Több száz implantátum behelyezés tapasztalatait mutatjuk be, több olyan rendkívül vékony és keskeny és puha csonttal rendelkező beteg esetében, akiknél a MM nélkül csak csontátültetéssel lehetett volna implantátumokat behelyezni. A világszerte új módszer gyakorlatban is kipróbálható és megtanulható.

TOVÁBB…

Tudná, mit kell tennie, ha a rendelőben egyik páciense, vagy a családjában hirtelen valaki rosszul lenne és meg kellene mentenie az életét?

Évente Magyarországon több mint egymillió alkalommal hívják a mentőket, mintegy 40 ezer ember élete lenne megmenthető. A legkritikusabb rész pont RAJTUNK múlik.

Ha megtanulunk néhány egyszerű dolgot, mi magunk is nagy mértékben növeljük embertársaink életben maradási.

Nyugat-Európa egyes országaiban a lakosság 80%*-a rendelkezik stabil segélynyújtási ismeretekkel! A hazai lakosság alig 0,5%-áról mondható el ugyanez.

TOVÁBB…

Röntgen tanfolyamok

A röntgen használata és sugárvédelmi vizsga minden – röntgen készülékkel dolgozó – fogorvos és fogászati asszisztens, dentalhigiénikus számára kötelező, illetve 5 évente megújítandó. Az egészségügyi hatóságok ezt ellenőrzik, hiánya esetén büntetést szabnak ki.

TOVÁBB…

A röntgen használata és sugárvédelmi vizsga minden – röntgen készülékkel dolgozó – fogorvos és fogászati asszisztens, dentalhigiénikus számára kötelező, illetve 5 évente megújítandó. Az egészségügyi hatóságok ezt ellenőrzik, hiánya esetén büntetést szabnak ki.

TOVÁBB…

Lézeres képzési programok

Laser Dental Hygienist képzés
Laser Dentist / Doctor képzés
Laser Assistant képzés